Slujbă misionară la Ghilănești

Viața parohiei Octombrie 9, 2012

Duminica a XX-a după Rusalii a fost o zi deosebită din viața duhovnicească a credincioșilor Parohiei ”Adormirea Maicii Domnului” Ghilănești, comuna Cristești, Protopopiatul Botoșani.

După ce dimineață au participat la Sfânta Liturghie, după-amiază au fost prezenți alături de credincioși din satele vecine la Taina Sfântului Maslu.  Slujba a fost săvârșită de soborul preoților din comunele Cristești și Bălușeni întruniți în Cercul pastoral-misionar ”Sf. Ioan Iacob Românul”  la care s-a alăturat în rugăciune și pr. Mircea Piftor din parohia vecină Pădureni – Coșula.

Pr. Ioan Sebastian Spiridon de la Parohia Zăicești a susținut tema ”Ajutorarea aproapelui prin rugăciune”. În cuvântul său, părintele a accentuat că de mare ajutor și mult folositoare este rugăciunea pentru aproapele nostru , mai ales dacă se află în suferință sau este copleșit de povara patimilor și a ispitelor. Sfântul  Ioan de Kronstadt ne îndeamnă la rugăciunea pentru alții: "Roagă-te pentru toți așa cum te-ai ruga pentru tine, cu aceeași sinceritate și fervoare; privește la infirmitățile și bolile lor ca și cum ar fi ale tale, la ignoranța lor spirituală, la păcatele și poftele lor, ca la ale tale, la tentațiile lor, la nenorocirile și întristările lor, ca și cum ar fi ale propriei tale persoane. O astfel de rugăciune va fi acceptată cu mare bucurie de Tatăl Ceresc, Tatăl tuturor, a Cărui iubire nelimitată îmbrățișează toate făpturile".

La finalul slujbei, părintele paroh Serghie Rață a primit din partea slujitorilor și a credincioșilor urări de sănătate și mântuire cu prilejul onomasticii, ziua de 7 octombrie fiind zi de pomenire a Sfinților Mari Mucenici Serghie și Vah.

 

Dorina Rață